077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

Bijwonen van de H. Missen:

Wij mogen meer dan 100 kerkgangers toelaten, u hoeft zich niet van de voren aan te melden. Wel houden wij ons in alle kerken aan de regels van het bisdom. Dus 1,5, meter afstand houden, handen wassen e.d.

Vakantie plannen?

Op vakantie neem je vaak meer tijd voor elkaar, voor een mooi boek, voor wat rust. Dan maakt het niet zoveel uit of je ver weg gaat of dicht bij huis blijft of gewoon thuis bent. Je mag een aantal dingen op een laag pitje zetten, misschien minder verplichtingen, meer dingen voor jezelf. Soms kom je tijdens je vakantie op heel bijzondere plekken. Wat nu? Heeft u vakantie plannen ? Velen van ons hebben, misschien zelfs al vorig jaar, verschillende plannen gemaakt voor onze vakantie in 2020. Zoals velen van jullie, had ik ook mijn vakantie al eerder gepland, ik wilde graag mijn ouders en familie in India gaan bezoeken in deze zomer.

Helaas door een klein virus gaan de meeste van onze vakantie plannen niet door. Zo gaat dat vaker met onze menselijke plannen, het loopt precies anders als wij het willen of plannen. Hoe gaan wij dan verder? Sommigen worden erg boos, teleurgesteld of angstig. Maar mensen die het geloof hebben, kijken naar de tegenslagen met een positieve blik.  Met God erbij kun je veel aan, samen met God kom je veel verder. Problemen en tegenslagen maken de mensen sterk en het geloof geeft ieder van ons de kans om onszelf te veranderen en anderen te helpen.

Wij als parochie federatie Blerick willen mensen helpen waar het nodig is. Als u iemand kent die hulp nodig heeft, laat het ons weten, dan proberen wij zoveel mogelijk deze mensen te helpen.  En de kerk heeft jullie hulp ook nodig. Wij zoeken fysieke en financiële hulp van mensen. Wilt u even nadenken over dit verzoek? Iedere hulp kunnen wij goed gebruiken en is van harte welkom. Wilt u een bijdrage overmaken, heel graag.

Dit kunt u doen naar Parochie Federatie Regio Blerick – NL92 RABO 0100 9402 85.

Deze tekst ben ik tegen gekomen op internet: De reisgids en de bijbel.

Een reisgids kwam op zijn weg een bijbel tegen. Ze zaten beiden in een weekendtas. De reisgids was een tikkeltje beduimeld, de bijbel zag eruit alsof hij pas ingebonden was. “Zeg”, sprak de reisgids aarzelend tot de bijbel, en uit zijn stem klonk zachtjes een verwijt, “Jij blijft zo nieuw ondanks het vele reizen, terwijl ik bijna zienderogen slijt. Ze moeten mij natuurlijk veel gebruiken, op mijn gegevens kun je altijd aan. De mens zegt waar hij heen wil reizen, ik geef vertrek en halteplaatsen aan.” Toen sprak de bijbel en hij zuchtte even: “Ik beval de mensen niet zo, ik wijs wel de weg, maar wat zij lastig vinden: bij mij staan er geen aankomsttijden in.”

Ik wens jullie allen een goede gezondheid, veel ontspanning en Gods zegen in deze vakantietijd.

Jongeren BBQ:– Zondag 12 juli willen wij samen met onze jongeren een BBQ houden in de pastorietuin (Baarlosestraat 1, 5921 EB). Wij beginnen om 16.00 uur en rond 20.00 uur zijn wij klaar. Alle jongeren zijn welkom en de deelname is gratis. Graag van te voren aanmelden bij pastoor/kapelaan i.v.m. de inkoop.

Kerk poetsen: – Wij zoeken mensen die ons willen helpen om de Antoniuskerk een keer per maand te poetsen. Dit willen wij doen op de eerste zaterdag van de maand van 10.30 uur tot 11.30 uur, daarna drinken wij samen een kopje koffie met wat lekkers erbij. Graag een telefoontje of stuur een bericht of u tijd hebt om een handje te komen helpen. Vele handen maken licht werk.

Pastoor Muprappallil