077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

Het leven is als.

Het leven is als een fluit, deze heeft weliswaar veel gaatjes en lege ruimte, maar als wij hem gaan bespelen, dan produceren deze zelfde gaatjes en lege ruimte betoverende melodieën.

Dagelijks kom ik mensen tegen die denken dat hun leven niets meer waard en niet meer leuk is. Allereerst wil ik tegen die mensen zeggen: kijk naar de kop van deze column. Een fluit heeft veel gaten, maar juist die gaten helpen de fluit om passende muziek te produceren. Dat bepaalt de bespeler van de fluit. Misschien zijn er veel problemen en zorgen in jullie leven, en die problemen en zorgen kunnen wij zien als de gaten in een fluit. Wij als mensen, wij bepalen zelf welke levensmuziek we gaan maken met ons leven, met de pijn en het verdriet in ons leven. U kunt daarbij kijken naar de schaduwkant of naar de goede kant in uw leven.

Tijdens een van mijn huisbezoeken vertelde een moeder over haar leven. Haar leven was en is een leven met veel zorg, ziektes, pijn en verdriet. Maar alles heeft zij overwonnen door haar wilskracht en een positieve kijk. En zij zei tegen mij: “Ik klaag nooit, ik kijk altijd heel positief naar mijn leven en dat geeft mij de kracht om iedere dag te genieten, en blij te worden van  kleine dingen in mijn leven.”

Dagelijks brengen de kapelaan en ik veel huisbezoeken. Daar willen wij veel tijd aan besteden. Dat helpt ons om veel mensen te leren kennen in onze parochies en aandacht te schenken aan mensen die behoefte hebben aan een gesprek. Daarom zeggen wij altijd tegen de mensen: “Bel naar ons, en maak een afspraak.” jullie hoeven niet bezorgd te zijn dat de pastoor en de kapelaan het heel erg druk hebben. Het klopt, er is altijd meer dan genoeg te doen in de parochies, maar  wij maken graag tijd vrij voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek of een huisbezoek.

Heel vaak komen er mensen bij de pastorie voor een snee brood of voor hulp om boodschappen te kunnen doen. Wij proberen zoveel mogelijk mensen te helpen bij hun moeilijkheden. Vorige week hebben wij een aantal voedselpakketten extra gekregen, en deze delen wij nu uit aan mensen die het nodig hebben. Kent u iemand die zo’n voedselpakket kan gebruiken? Laat het mij dan aub weten. Zo kunnen wij deze mensen helpen. Niet vergeten, de voedsel pakketten zijn beperkt en Op = Op.

Er zijn zo veel redenen om dankbaar te blijven in ons leven. “Bij het tellen van onze zegeningen voelen we ons steeds rijk. Bij het tellen van ons geld valt de opbrengst vaak zwaar tegen”. Wilt u ons helpen als vrijwilliger in de parochie, wilt u ons financieel steunen, uw hulp is van harte welkom. Elke vorm van hulp kunnen wij goed gebruiken. Alvast bedankt.

Pastoor Muprappallil