077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

Een sprong in het leven.

 

In dit zomer ben ik een paar dagen op Texel geweest om het prachtige eiland te bezoeken. Tijdens mijn bezoek heb ik een parachutesprong gedaan. Eerst met een vliegtuig naar boven en daarna met iemand (tandem) naar beneden gesprongen. Dat was een sprong van 13.000 ft.

Veel mensen zeiden tegen mij: ik durf dit niet omdat ik hoogtevrees heb, omdat ik niet van avonturen houd, of omdat ik bang ben voor een ongeluk enz. Op het eerste moment was het wel spannend voor mij, maar voor de sprong heb ik tegen mijzelf gezegd: “jij bent niet alleen, daarom hoef je niet bang te zijn. Er is iemand naast je, als er iets is, die laat je niet los”. Je hebt dan een blind vertrouwen op iemand die je daar bij het vliegveld drie minuten voor de reis de eerste keer hebt ontmoet. Dit kunnen wij ook vergelijken met ons geloof.

Voor gelovige mensen is hun geloof een houvast en ze weten dat God ons nooit in de steek laat. Dat vertrouwen helpt ons om verder te gaan in ons leven, ondanks tegenslagen en verdriet. Soms zijn onze problemen even hoog als een berg of even diep als een dal, maar als wij durven vertrouwen op God die alles ten goede leidt, krijgen wij kracht naar kruis om een sprong te maken in ons leven. Loslaten in het vertrouwen dat er een hand is die feilloos naar jou grijpt en je vastpakt.

 

Pastoor Muprappallil