077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

Mensen met een masker.

 

In de Corona tijd hebt u zelf wellicht een mondmasker gebruikt of andere mensen ermee zien rond lopen. In de openbaar vervoer in Nederland en op openbare plekken bijvoorbeeld in Duitsland of in België is een mondkapje verplicht. We kunnen dan zien dat er veel verschillende soorten mondkapjes bestaan. Er zijn ook mondkapjes met een tekening erop. Dat maakt het gezicht van de mensen anders dan hij of zij werkelijk is, het wordt een masker.

 

In ons dagelijks leven zien wij veel mensen met zo’n mondkapje, met een masker. Dit dragen ze niet omdat er een virus is, maar ze dragen dit om hun ware persoon te verbergen voor de mensen om hen heen.  Dit soort maskers zien wij  in relaties, in het sociale leven, maar ook in het geloof. Hoe veel van de gedoopte en gevormde christenen onder ons  durven openlijk een ketting met een kruisje te dragen? Durven te vertellen dat ze gelovig zijn? Het geloof is een erfgoed dat wij doorgeven aan de volgende generatie, aan onze kinderen en klein- en achterkleinkinderen.

 

Hoe kunnen wij ons geloof beleven en uitdragen zonder masker? Ieder van ons kan dit zelf invullen. Onze parochiekerk is de plek waar wij altijd samen komen om ons geloof te beleven en te vieren. Deze samenkomst maakt onze verbondenheid met de kerk en met elkaar sterker en wij  beseffen dat wij niet alleen staan in ons geloof. Zolang de mensen naar de kerk komen, hoeven wij geen kerken te sluiten. Ieder mens draagt een steentje bij voor de opbouw van de Kerk . Samen zijn wij de Kerk, samen vieren wij ons geloof en samen worden wij sterk.

 

Met een masker tegen het virus, maar zonder masker voor ons geloof.

 

Pastoor R. Muprappallil