077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

“Maar ik was bang”

“Ik hoor dat u bij veel mensen op huisbezoek gaat, wilt u ook een keer bij  mij op bezoek komen?”. Zo kreeg ik een telefoontje van iemand. Ik heb een afspraak met haar gemaakt en haar bezocht. En tijdens ons gesprek zei zij tegen mij: “ik wil u eerder bellen en vragen voor een huisbezoek, maar ik was bang”. Ik verbaasde mij over haar reactie. Daarna heeft zij mij verteld over haar leven, alles wat zij gedaan en meegemaakt heeft. En zij had zoveel meegemaakt in haar leven! Vanaf het begin van ons gesprek  totdat ik weg ging, heeft zij gehuild en zij vroeg of zij mocht biechten. Met tranen in de ogen heeft zij haar zonden beleden en aan het einde gaf ik haar de absolutie. “Dat was een flinke regenbui, nu voel ik me echt opgelucht” zei zij daarna tegen mij. En later heeft zij mij nog een keer gebeld om mij te bedanken. “Pastoor, weet u, na zo vele jaren heb ik deze dagen eindelijk weer eens goed geslapen. Het gesprek en het sacrament van Biecht en verzoening hebben mij echt geholpen, het heeft mijn leven veranderd. En dat geeft mij de kracht en de moed om verder te leven”. Een mooi getuigenis over Gods vergeving schenkend sacrament van Biecht en verzoening.

Ik wil deze ervaring met jullie delen omdat ik weet dat er veel mensen om ons heen zijn, die op zoek zijn naar een luisterend oor aan wie zij hun zorgen kunnen vertellen. Kijk eens om je heen, misschien zijn er mensen die op zoek zijn naar een luisterende oor om hun pijn en verdriet te vertellen en hun hart te luchten. Ze hebben onze raad niet nodig, maar alles wat ze nodig hebben is een luisterend oor.

Ik doe veel huisbezoek. Wilt u een huisbezoek, bel dan naar het pastorie nummer. Dan maken wij samen een afspraak voor een gesprek of voor een bezoek. U hoeft niet te denken dat ik veel te doen heb en het heel erg druk heb in de parochies. Er is altijd veel te doen in de parochies, maar ik heb altijd tijd voor jullie, voor een bezoek. Misschien lukt het mij vandaag of morgen niet om bij jullie op bezoek te komen maar wel overmorgen of over twee dagen. Bel gerust, dan maken wij samen een afspraak. Ieder huisbezoek is voor mij een moment van eerste kennismaking of verdere kennismaking met de mensen van Blerick.

Pastoor Muprappallil