077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

“Hannie kan beter tekenen”

 Af en toe zijn mensen teleurgesteld, omdat hun plannen heel anders lopen dan dat ze het willen. Op dat moment zijn wij verdrietig. Hebt u zelf ook ooit zo iets meegemaakt? Ik denk dat bijna iedere mens het wel eens heeft meegemaakt.

Waarom heb ik als titel van deze column ‘Hannie kan beter tekenen’ gekozen? Deze uitspraak heb ik gehoord tijdens een van mijn huisbezoeken. Iemand vertelde mij: “Pastoor, toen ik op de middelbare school zat bij de zusters, heb ik altijd goed kunnen tekenen. Op een dag kwam de zuster naar mij en zei: ‘Jij kan goed tekenen, maak maar een tekening op het bord’. Ik heb het gedaan, maar de volgende dag toen ik mijn klaslokaal binnenkwam, zag ik op het bord een andere tekening staan, en die van mij was weggeveegd. Dat heeft mij veel verdriet gedaan. Waarom was dit gebeurd? De zuster heeft het zelf aan mij gevraagd en op haar verzoek heb ik een tekening gemaakt op het bord. En nu stond er een andere tekening. En ik ging naar de zuster om te vragen waarom er een andere tekening dan die van mij op het bord stond. En het antwoord van de zuster was: ‘Hannie kan beter tekenen’.”

Dat heeft haar veel pijn gedaan. En later ging zij niet de tekenopleiding doen maar heeft een andere opleiding gedaan. En daarna heeft zij een goede baan gekregen. Eigenlijk heeft ze nooit spijt ervan gehad dat ze deze baan heeft gekregen. Toen de zuster zei: “Hannie kan beter tekenen”, heeft dat haar ontzettend veel pijn gedaan, maar juist daardoor heeft zij voor een andere opleiding gekozen en later een andere, hele goede baan gekregen.

Soms willen wij onze plannen voor laten gaan boven die van God. Maar we moeten niet vergeten: God heeft goede plannen met ieder van ons voor. En Zijn plannen zijn beter dan die van ons.

Pastoor Muprappallil