077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

Ons Mariabeeld

Afgelopen dagen werd ons Limburgse land heel erg getroffen door zware overstromingen. Het is nu gelukkig voorbij. Maar dat heeft heel veel spanningen opgeleverd bij de mensen die langs de oevers van de Maas wonen en ook daarbuiten.

Hoe en wat nu verder? Zo veel twijfels. Moeten wij wel of niet weg van ons huis? En als wij weg moeten, wat nemen wij met ons mee? En als wij later teug komen, wat zal er nog over zijn van ons huis?

Ik heb met verschillende mensen gesproken tijdens deze ramp. Iemand zei tegen mij: pastoor, bid voor ons dat wij gespaard mogen blijven”. Er stond een jongen bij, en toen hij dat hoorde begon hij te lachen. Misschien vroeg hij zich wel af of het gebed ons echt zou kunnen helpen.

Na een tijdje sprak ik met een van mijn buurvrouwen, en zij zei: “pastoor, ons huis loopt langzaam vol met water. Wij hebben ons Maria beeld op een vensterbank gezet en tot haar gebeden. Ik heb Maria gevraagd om voor ons te zorgen en ook haar eigen voeten droog te houden”.

Na de overstromingen heb ik met haar gesproken en toen zei zij: “pastoor, Maria heeft ons beschermd, het water is niet in onze woonkamer gekomen”.

Het vertrouwen en het geloof geeft ons de rust en de kracht om verder te gaan. Misschien zullen mensen die niet geloven dit als een kinderachtige gedachte en houding beschouwen, maar voor de mensen die wel geloven geeft dit rust en kracht om verder te gaan ondanks hun moeilijkheden. Want iedereen die op Hem vertrouwt zal niet teleurgesteld worden.

Op een gegeven moment begint de zon te schijnen, de warmte van de zon heeft ons goede hoop gegeven om vooruit te kijken naar betere dagen.

Wij denken soms dat wij niemand nodig hebben. Wij hebben en wij kunnen alles zelf. Maar een overstroming als deze geeft ons de kans om na te denken over ons eigen bestaan, over onze zogenaamde ‘zekerheden’. Zo veel mensen, jong en oud, hebben de handen uit de mouwen gestoken om een ander te helpen. Ik heb de hulp van zoveel mensen gekregen om de begane grond van de pastorie en het
parochiekantoor te ontruimen en later weer terug te zetten. Mijn dank is zeer groot. Ik woon nu anderhalf jaar hier op de pastorie op de Baarlosestraat. En deze crisis heeft mij een mooie kans gegeven om veel andere mensen te leren kennen en dichter bij hen te komen. Laat het geloof ieder van ons steunen, ondanks de moeilijkheden in ons leven, om vol vertrouwen vooruit te kijken naar betere momenten in ons leven.

Laat Maria door haar moederlijke bescherming ieder van ons bijstaan in de nood.

 

Pastoor Muprappallil