077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

De Mariakapel opzij van de Hubertuskerk is al geruime tijd op slot. Dit komt, omdat onverlaten  vermoedelijk van zondag 16 juli op maandag 17 juli  de offerblok hebben opengebroken en het kaarsengeld hebben gestolen. Hiervan is door de politie proces-verbaal opgemaakt. Daarvoor is reeds eerder een complete kaarsenstandaard met offerbakje meegenomen. Ook uit de offerblok bij het Maria-altaar in de dagkapel van de Antoniuskerk wordt met enige regelmaat geld gehengeld. Ook hier is in eerdere jaren meerdere keren de offerblok van de muur gesloopt en meegenomen.  De braaksporen zijn nog altijd zichtbaar. Al hoewel de offerblokken dagelijks geleegd worden, blijft het plegen van diefstal van het kaarsengeld voor bepaalde individuen blijkbaar erg aanlokkelijk. De daardoor aangerichte schade is helaas vele malen hoger dan de “opbrengst” voor de dieven.

Het kerkbestuur heeft daarom besloten de offerblokken te vervangen door nieuwe diefstalveiligere en hengelveilige uitvoeringen.
Deze offerblokken zullen in de komende weken in beide kerken  geplaatst worden, waarna de Mariakapel van de Hubertuskerk weer toegankelijk wordt voor mensen, die er een kaarsje willen opsteken.

Kerkbestuur Parochiefederatie Regio Blerick