077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

Liefde van een moeder

 Een moeder kwam bij mij op bezoek. En tijdens ons gesprek vertelde zij mij over haar leven. Zij is gescheiden en op één zoon na waren alle kinderen bij haar ex. Als een van haar kinderen jarig is, brengt zij een heel persoonlijk cadeau en een verjaardagskaart naar hem of haar. Dat wil haar ex niet. En iedere keer brengt hij dit cadeau en de kaart terug. Hij wacht in de auto en het  kind moet het cadeau en de kaart terug brengen naar haar of in haar brievenbus doen. Dat gebeurde ieder jaar opnieuw bij de verjaardag van haar kinderen. Maar, iedere keer, ondanks dat zij wist dat haar cadeau en de kaart terug zouden komen, heeft zij het toch gedaan voor haar kinderen.

De kinderen zijn later bij de moeder komen wonen en zij hebben haar liefde erkend. En één van hen heeft tegen haar gezegd:  “Toen ik bij papa was, zat ik ieder jaar, als ik jarig was, te wachten op jouw kaart en cadeau.  Jouw kaart en cadeau mocht ik niet openen van pap en ik moest  het terug brengen naar jou.  Dat deed mij veel pijn, en met tranen in mijn ogen heb ik dit iedere keer voor hem gedaan. En ik huilde dan de hele nacht. De eerste keer dat dit gebeurde dacht ik dat je nooit meer een cadeau of kaart naar mij zou komen brengen of sturen. Maar ieder jaar heb je het weer gedaan. En steeds als ik jarig was, dacht ik meer dan aan iets anders aan jouw kaart en cadeau.  Ondanks dat ik het niet mocht openen en zien van pap en het moest terug brengen naar jou, zat ik erop te wachten.” En haar antwoord was: “Ik heb het gedaan uit mijn liefde. Die liefde voor jullie blijft tot mijn dood”.  Deze liefde van een moeder bracht mij op de gedachte van moederdag. Zondag 9 mei is moederdag. Een dag om extra te denken aan en te danken voor onze moeders. Ik zal op die dag alle moeders gedenken in mijn Heilige Mis en hen meenemen in mijn gebed. Laten wij onze ouders, en heel bijzonder onze moeders, op die dag in ons hart sluiten. Als ze onder ons zijn, geef hun extra aandacht op die  dag, en als ze niet meer onder ons zijn, koester de dankbare herinneringen aan hen en sluit hen in jullie hart met liefde.

Als pastoor van de parochie, krijg ik veel gelegenheid om huisbezoeken te doen en met mensen persoonlijk te praten. En hun levensverhalen spreken mij het meest aan. Daarom deel ik die met jullie. Wilt u een gesprek of een huisbezoek, bel mij dan, jullie hoeven niet te denken dat de pastoor geen tijd heeft en het erg druk heeft. Ik maak tijd voor jullie.

Pastoor Muprappallil