077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

Het is nu vakantie tijd. Veel mensen gaan naar een of de andere vakantie bestemming om de nodige rust en gezelligheid te vinden.

 

Iemand heeft mij dezer dagen gebeld vanuit Oostenrijk om te vertellen dat ze pech hebben gehad tijdens hun vakantie. Op weg naar een berg gebied zagen ze een moersleutel symbool op het dashboard oplichten en er kwam een beetje rook uit de auto. Onmiddellijk hebben ze de auto aan de kant gezet en zijn snel naar buiten gegaan.  Ze hebben meteen de pechhulp gebeld maar het heeft een paar uur geduurd eer ze geholpen werden en een  pechhulp monteur bij hen kwam. De auto moest afgesleept worden, zei de monteur, en ze zouden een vervangende auto krijgen. Het was al avond geworden toen de takelauto hun kapotte auto op kwam halen.

 

Het hele plan van die dag was stuk. Wat een gedoe. Ze zeiden tegen mij: “op dat moment waren wij echt teleurgesteld, maar achteraf tellen wij dat als een zegen. Wij hebben daar iets onverwachts meegemaakt. Toen wij op de pechhulp wachtten, kwam er een meneer langs. Hij woonde daar vlakbij en nodigde ons uit bij hem binnen te komen. Hij heeft ons een gastvrij onthaal gegeven met zijn gezin. Wij kregen eten, drinken en een kamer om te rusten. Omdat onze auto pas laat in de avond met een takelauto wegsleept werd, bood hij ons een kamer aan om die dag bij hen te logeren. Een bijzondere en onvergetelijke ontmoeting was dat voor ons. Wij hebben samen een leuke en gezellige avond gehad. En wij weten zeker dat God altijd het beste met ons voor heeft: Hij heeft voor ons gezorgd en deze gastvrijheid aan ons gegeven. De volgende ochtend gingen wij met hen naar de kerk voor de Heilige Mis en om God te danken”.

 

Een Nederlands spreekwoord zegt: nood leert bidden. Als alles goed gaat in ons leven, denken wij vaak niet aan God, dan zeggen wij tegen onszelf en tegen anderen: “Alles wat ik heb, heb ik zelf verdiend.” En als er iets misgaat, als je ziek wordt, als er een moeilijkheden in je leven komen, dan zeggen veel mensen: “God heeft mij in de steek gelaten”. Dan denken ze wel aan God. Als ons leven vol zit met pijn en verdriet, en als onze ogen vol zitten met tranen, wordt het moeilijk voor ons om Gods plan te zien met ons leven. Maar door het verdriet heen wordt Gods zorg in ons leven zichtbaar. Hij bewaart het beste voor ons. Hij laat ons nooit in de steek. En zoals de apostel Paulus in zijn brief aan de Romeinen zegt: “God bevordert in alles het heil van die Hem liefhebben” (Rom. 8:28)

 

Pastoor Muprappallil