077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

Even minderen voor een ander?

Ieder jaar nemen wij een Vastenactie project waarvoor wij als parochie ons in de Veertigdagentijd in het bijzonder willen inzetten. Ook dit jaar komt de opbrengst van de Vastenactie ten goede aan de St. Antony’s School Azhangadu.

Afgelopen jaar werd de deelstaat Kerala (India) tijdens het moesson seizoen getroffen door onverwacht zware regenval. Duizenden mensen werden getroffen door de vloed en de aardverschuivingen. Het dorp Azhangadu van het bisdom Kanjirapally is een van de zwaarst getroffen plekken. Op 23 oktober 2021 hadden de mensen daar zwaar te lijden ten gevolge van aardverschuivingen en bergstromen. Ook de eerder genoemde school heeft toen veel schade opgelopen en meubels en stoelen zijn weggespoeld of onder de modder gekomen.

Het bisdom Kanjirapally waar kapelaan en ik zelf vandaan komen heeft veel werk gedaan om de mensen te helpen o.a. het herstellen van wegen, van huizen enz. Ondertussen is men al begonnen met het herbouwen van de beschadigde delen van deze school, maar met de geldmiddelen van de parochianen en de instanties van het bisdom kan men dit zelf niet afmaken en men vraagt om hulp van anderen. Wij kunnen hen helpen met een financiële bijdrage!

Als parochie organiseren wij een soep actie en een Indiase maaltijd actie voor dit project. Onze vrijwilligers maken soep en verkopen deze na de weekend missen van 5 en 6 maart, en 19 en 20 maart.

En voor 27 maart bereiden we ook een 3-gangen Indiase maaltijd. Wij vragen een minimum bijdrage van €15,- voor deze maaltijd. U kunt hiervoor maaltijdvouchers kopen t/m dinsdag 22 maart in een van onze kerken na de viering of bestellen via onderstaand nummer.

De bestelde maaltijd kunt u dan op zondag 27 maart tussen 16.00-18.00 uur afhalen bij de pastorie, Baarlosestraat 1 in Blerick.

Meer info; Baarlosestraat 1, 5921 EB, Blerick, 077-3230144 , of een mailtje naar de pastoor of naar de kapelaan: muprappallil@gmail.com, bobythottakara@gmail.com of kijk naar onze website: https://www.rkpfblerick.nl

Wilt u deze vastenperiode minderen voor een ander?  Dat kan, wat u uitspaart door te minderen, kan besteed worden aan de herbouw van de school in Azhangadu. Koop een beker soep of een lekkere Indiase maaltijd, of geef zo geld voor dit goede doel.

NL92RABO 0100 9402 85 t.n.v. Parochiefederatie Regio Blerick.

Elke gift telt.

Alvast hartelijk dank

Pastoor Muprappallil