077 - 387 39 29   € => NL92 RABO 0100 9402 85 parochiekantoor@rkpfblerick.nl

Even minderen voor een ander

Wie kennis vergaart heeft veel te delen. Wie een ambacht leert kan iets doorgeven. Wie vaardigheden heeft, kan anderen begeleiden. Wie een goede leraar durft te zijn, krijgt vele leerlingen   Het grootste geschenk aan een jonge mens is hem of haar te leren een volwaardig mens te zijn die kan geven en delen en léven!

Net als andere jaren organiseert de Vastenactie ook dit jaar de Vastenactie-campagne. Het dekenaat Venlo wil dit jaar een basisschool in Kitase (Ghana) helpen. Met een opleiding zijn mensen namelijk beter in staat een goed inkomen te verdienen en een eigen bedrijf op te zetten.

Afgelopen zondag kwam vlak voor de mis een gezin in de sacristie van de Doperkerk. Ieder gezinslid gaf een vastenactie zakje aan mij met geld erin en zei: “Hiermee wil ieder van ons zijn bijdrage leveren voor de vastenactie dit jaar”. Wat een mooi gebaar van hen. Ieder van hen heeft een eigen zakje gebruikt om zijn bijdrage voor deze actie te geven.

U kunt het geld in een aparte envelop bij de collecte meegeven of u kunt een bedrag overmaken naar IBAN: NL21 INGB 000 300 0046 tnv. Missiesecretariaat Roermond o.v.v. Project Kitase Dekenaat Venlo.

Alle steun voor de kwetsbare gemeenschappen is welkom! Zo kunnen wij in deze 40-dagen tijd even minderen om een ander te helpen.

Pastoor Muprappallil